Sákyong Mipham Rimpoché

smr_welcome_webSákyong Mipham Rimpoché és únic en el sentit que fa de pont entre dos móns, Orient i Occident, havent estat educat en ambdues cultures. El Sákyong és el més gran dels fills d’en Chögyam Trungpa Rimpoché i l’encarnació de Mipham el Gran, un reconegut savi Nyingma i mestre de meditació. Com a part del clan Mukpo de l’est del Tibet, en Sákyong Mipham Rimpoché descendeix del guerrer-rei tibetà Gesar de Ling.

A occident, Sákyong Mipham Rimpoché serveix com a director temporal i espiritual de Shambhala, una xarxa global de centres de meditació i de recés. El Sákyong, literalment “protector de la terra”, és un “rei del dharma” i titular del llinatge de Shambhala, una tradició que emfatitza la confiança en la naturalesa il.luminada de tots els éssers, i ensenya com tenir una vida coratjosa, basada en la saviesa i la compassió. També és el titular dels llinatges Kagyü i Nyingma del budisme tibetà.

FamilleSMR_DCL_webSákyong Mipham Rimpoché va néixer el 1962 a Bodhagaya, Índia, a Lady Könchok Palden. Va rebre una educació inicial budista a l’Índia, reunint-se més tard amb en Chögyam Trungpa Rimpoché a Anglaterra i Amèrica del Nord. Durant la seva juventut, va estudiar amb grans mestres com Sa Santedat Dilgo Khyentse Rimpoché i amb SS Penor Rimpoché. Està casat amb Khandro Tseyang Palmo, filla de Sa Eminència Namkha Drimed Rabjam Rimpoché, cap del llinatge Ripa.

En Sákyong Mipham Rimpoché ha escrit dos llibres: “Convertir la ment en la nostra aliada” (no traduït al català) Turning the Mind into an Ally, i “Governa el teu món” (no traduït al català) Ruling Your World. També és un poeta àvid, artista i atleta. El Sákyong ha corregut vàries maratons per recaptar diners per la Fundació Konchok, una organització dedicada a servir a les necessitats espirituals, culturals, educacionals i humanitàries dels tibetans de les regions Kham i Golok a l’est del Tibet. Viatja molt, ensenyant arreu del món.