Ensenyances Shambhala

sakyong_photo“Les ensenyances de Shambhala són úniques en el sentit que presenten un món que no només no abandonem, sinó que ens hi impliquem. Entenem les vicissituds del patiment mentre intentem nodrir la bondat fonamental inherent en tots nosaltres i l’Ashé, la confiança universal. Aquestes ensenyances ens encoratgen a no amagar la nostra part d’espiritualitat. Diuen que una pràctica espiritual genuïna és no tenir privacitat i dedicar-se en cos i ànima al benestar dels altres. Això és el que anomenem societat il.luminada, món il.luminat, o el regne de Shambhala”.

Sákyong Mipham Rimpoché: Carta a la sangha (23 de gener del 2005)

La visió de Shambhala

Una veritat bàsica de les ensenyances de Shambhala és que tots volem tenir una vida saludable i digna, i que això és possible. Si mirem directament la nostra pròpia experiència, podrem descobrir un continu de dignitat desperta subjacent a totes les coses que canvien. Aquesta presència saludable i desperta l’anomenem “bondat fonamental”.

Les ensenyances de Shambhala reconeixen que aquesta realitat de la saviesa innata humana i la bondat fonamental no pertanyen a cap religió o doctrina.

El budisme de Shambhala s’inspira en l’antiga llegenda del regne de Shambhala, del qual es deia que era una societat que va treure el seu sentit amable i valent de responsabilitat social de la pràctica de la meditació.

La llegenda del regne de Shambhala ha estat una visió que ha servit de guia durant molts segles en la cultura asiàtica i que té històries paral.leles en les tradicions occidentals.

Shambhala representa l’ideal d’una il.luminació secular, una visió en que tots els aspectes de la civilització (família, comerç, educació, ciència, art, religió) poden ser impregnats d’un sentit natural de sacralitat.

La Via de Shambhala

La Via de Shambhala” és una introducció completa a les bases del budisme de Shambhala.

El programa és una visió general on s’experimenta amb pràctiques de meditació, ensenyances sàvies, i arts contemplatives arrelades en les antigues tradicions del budisme tibetà i de Shambhala.

Els estudiants són introduïts en profunditat en la pràctica de meditació, i se’ls presenta una visió general de les ensenyances autèntiques de la saviesa budista. Aquest és un camí d’autodescobriment que es basa en la simple però revolucionària premisa de que cada ésser humà té l’habilitat de cultivar l’estabilitat inherent, la claredat i la fortalesa de la ment per tal d’estar més despert i ser més compassiu en la vida diària.

Combinant la tècnica de la meditació amb l’experiència personal de la comprensió, podem acceptar els reptes de la vida diària en la nostra societat moderna com a oportunitats tant per la pràctica contemplativa com per l’acció social.

La Via de Shambhala es desenvolupa en vàries fases i és presentat com a sèries de treballs contemplatius i classes impartides per mestres experimentats de Shambhala. Aquestes fases representen la progressió natural del despertar en la nostra vida i s’estructuren de la següent manera:

  • La Sèrie de Cursos de la Vida Quotidiana: cinc cursos amb cinc classes de periodicitat setmanals cadascun.
  • La Sèrie de l’Aprenentatge Shambhala: cinc intensius de cap de setmana.
  • El Rigden, la confiança incondicional: intensiu de cap de setmana.
  • La Sèrie de la Bondat Fonamental: tres cursos amb sis classes setmanals cadascun.
  • La Sèrie de la Senda Sagrada: sis intensius de cap de setmana.

Molts dels programes de cap de setmana de les dues primeres sèries són oberts al públic en general.

Aquest programa pot ser adient per gent de qualsevol tradició espiritual o tipus de vida.

Clica aquí per més detalls.