La Pema Chödrön va néixer a Deirdre Blomfield-Brown el 1936, a Nova York. Va anar a la Miss Porter’s School a Connecticut i es va graduar a la Universitat de California, a Berkeley. Va ser professora de bàsica durant molts anys a Nou Mèxic i a California. La Pema té dos fills i tres néts.
A la meitat de la trentena, Pema va viatjar als Alps francesos on s’hi va trobar el Lama Chime Rimpoché, amb el qual va estudiar varis anys. El 1974 es va fer monja novícia mentre seguia estudiant amb el Lama Chime a Londres. Aquell any, Sa Santedat el Setzè Karmapa va anar a Anglaterra, i Pema en va rebre l’ordenació.
Pema va conèixer el seu mestre principal, Chögyam Trungpa Rimpoché, el 1972. EL Lama Chime la va encoratjar a treballar amb el Rinpoche, i va ser amb ell amb qui finalment va tenir una més profunda connexió, estudiant amb ell des del 1974 fins la seva mort el 1987. A petició del Setzè Karmapa, va rebre la plena ordenació monàstica del llinatge budista Xinès el 1981 a Hong Kong.
Pema va servir com a directora del Karma Dzong, a Boulder, fins que el 1984 es va mudar al camp, a Cape Breton, Nova Escòcia per esdevenir directora del Gampo Abbey. Chögyam Trungpa Rimpoché li va demanar de treballar per la instauració d’un monestir per monjos i monges occidentals.
Pema actualment ensenya als Estats Units i al Canadà i està planificant augmentar el temps que dedica als retirs solitaris sota la guia del Venerable Dzigar Kongtrul Rimpoché.
Pema està interessada en ajudar a l’establiment de la tradició monàstica a occident, així com en continuar el seu treball amb budistes de totes les tradicions, compartint idees i ensenyances. Ha escrit diferents llibres, com ara: The Wisdom of No Escape (La saviesa del no escapar), Start Where You Are (Comença allà on ets), When Things Fall Apart (Quan tot es desmorona), The Places that Scare You (Els llocs que t’espanten), No Time to Lose (No hi ha temps per perdre) and Practicing Peace in Times of War (Practicant la pau en temps de guerra). Tots disponibles a Shambhala Publications i la majoria també al web de Shambhala Europa en diferents idiomas.
Visita el web de la Pema Chödrön (en anglès) i el web de Shambhala que conté informació relacionada amb ella (en anglès i castellà).